“One Love Tennis” у Звечанској

“One Love Tennis” у Звечанској

У недељу, 29. маја 2022.године, Мајкл-Реј Паларес, председник тениске фондације “One Love Tennis”, са седиштем у Тампи, на Флориди, у Сједињеним Америчким државама, дошао је да посети децу и омладину, који су на смештају у Центру за заштиту одојчади, деце и омладине, Београд.

Активност , која се одиграла од 13 до 17 часова, била је ново искуство за већину деце. “За мене је радост што могу да поделим своју страст (тенис) са децом и да их не само научим новој вештини, већ и да им пружим успомену која ће трајати цео живот”, рекао је Паларес, који је сарађивао са ТенисАидом, још једном фондацијом која се повезала са Фондацијом Новак Ђоковић.

Организација “One Love Tennis” донирла је рекете, лоптице, одећу и опрему Центру, а Паларес је провео поподне организујући тениске игре и активности, како би представио овај спорт деци, као и особљу, и како би тенис могао да буде део њихових редовних спортских активности.

“Веома сам срећна што сам упознала некога као што си ти и цело срце ми је испуњено радошћу. Никада нећу заборавити вашу љубазност”, рекла је једна од девојчица која су присуствовала догађају. Активности су завршене пица журком за децу, док су примали своје поклоне.

“One Love Tennis” је непрофитна организација осмишљена да тенис, образовање и фитнес учини доступним деци. ,,Једина љубав тенис“ је обишао цео свет, организујући ,,Дан игре“ догађаје осмишљене да упознају децу са тенисом, пружајући им могућност да наставе да развијају и унапреде своје вештине.

“Дан игре” је добродошао начин да деца искусе друштвене и такмичарске аспекте тениса, промовишући осећај постигнућа кроз забавну и духовиту атмосферу.

Циљ организације “One Love Tennis” је да се дечијим установама и школама обезбеде тениски терени, мреже одговарајуће величине, рекети и лоптице како би деца могла да играју тенис током целе године.